Phishing email: BESCHERM UW REKENING – UW HOME’BANKING WORDT BIJGEWERKT


MX Lab, http://www.mxlab.eu, intercepts a phishing campaign by email with the subject “BESCHERM UW REKENING – UW HOME’BANKING WORDT BIJGEWERKT”. This phishing email targets ING bank customers in Belgium and is written in Dutch and the campaign is very similar to the campaign that was detected end of December 2015.

This current email is send from the spoofed address “ING BANK <home.bankingveiligheid@hombanking-ing.be>”.

The body of the email contains information that the banking account will not function properly or can be closed by the bank if a necessary update isn’t installed.

ING BANK
Marnixlaan 24,
1000 Brussel
31-12-2015

Geachte Heer/Mevr.,

Uw internet bankieren (Home’Banking) zal misschien niet goed functioneren of geblokkeerd worden indien de nodige programma -update niet geïnstalleerd is. Alle bankrekeningen van onze klanten worden bijgewerkt, het is verplicht dat uw deel neemt.

Dit programma is verantwoordelijk voor het volgende: – Het betalen van uw facturen sneller met Home’Banking, – Veilig internet winkelen met uw kaarten, Verbeterd telefonisch bankieren. , – Verbeterd beveiliging tegen hackers, – Verbeterd betalen binnen EU SEPA landen. klik op de onderstaande link en volg de instructies

ING Veilig-homebanking

Onze klantenservice neemt contact met u binnen de komende 24 uur om de update te voltooien. Zorg ervoor dat u uw kaartlezer altijd bij uw is de komende 24 uur, dit zal ervoor zorgen dat uw rekening zal worden bijgewerkt met de nieuwste Home’Banking programma.

Hoogachtend,
Home’Banking beveiliging
ING BANK

The text “ING Veilig-homebanking” contains an URL that leads to hxxp://speedoeggroll.com/www.ing.be/smart_banking.htm with the following screen:

When webform completing the webform, data is submitted on the same site towards the script ing.php and afterwards the visitor is redirected to a real ING web site.

The web site also stats that within 24 hours an employee of the bank will contact you by phone.

Voor uw SEPA instelling verzoeken wij u uw gegevens volledig in te vullen, een van onze medewerkers zal contact met u opnemen binnen 24 uur.

MX Lab recommends not to visit this web site and certainly not to fill in any details in the web form. A bank will never ask for a ING ID, card ID, password on a web form and contact you within 24 hours by phone.

One thought on “Phishing email: BESCHERM UW REKENING – UW HOME’BANKING WORDT BIJGEWERKT

Comments are closed.